Grote primeur: Opwijkse wijn

Met druiven gekweekt in zijn eigen wijngaard heeft André Dierickx de eerste Opwijkse wijn gemaakt. Er zullen vast wel amateurwijnmakers in Opwijk zijn die al vruchtenwijn hebben gemaakt maar dit is de eerste echte wijn uit Opwijk, gemaakt van Johanniterdruiven.

André Dierickx is eigenlijk bloemenkweker maar vijf jaar geleden plantte hij zijn eerste wijnstokken: Johanniter en Pinot Gris (wit) en Cabernet Dorsa (rood). Hij volgde een opleiding en mocht zich na twee jaar wijnbouwer en wijnmaker noemen. De druiven die hij heeft aangeplant leverden hem vorig jaar voor het eerst een witte wijn op die door de Erkenningscommissie Vlaanderen werd erkend als Vlaamse Landwijn.

Op 15 en 16 november (van 13 tot 18 uur) kan u bij André gaan proeven van zijn productie: de Johanniter, een lekkere witte wijn met fruitige tonen van citrus, lychi en meloen.

Druivelaars zijn gevoelige planten die een specifieke ondergrond vragen (zand-leem in onze streken) en een attentvolle snoei en verzorging. André hanteert de principes van de geïntegreerde gewasbescherming met een maximaal respect voor de natuurlijke omgeving.

In de nabije toekomst zal André Dierickx ook wijn van zijn andere druivenrassen (Pinot Gris en Cabernet Dorsa) kunnen produceren en te koop aanbieden.

Opendeurdagen, 15 en 16 november, van 13 tot 18 uur, Steenweg op Lebbeke 31, Opwijk. www.andredierickx.be, ad.dierickx@telenet.be, 0476/27.07.54