Opwijk niet blij met dienstregeling NMBS

Er is groeiend protest tegen de nieuwe dienstregeling van de NMBS voor lijn 60 (Dendermonde-Brussel Noord). Het was de partij INZET die de kat de bel aanbond. Zij wist op de gemeenteraad de steun van alle partijen te verwerven voor een brief aan de NMBS om de  nieuwe regeling aan te klagen.

Maar liefst 42% van de P- en L- treinen tussen Dendermonde en Brussel-Noord verdwijnen met de nieuwe uurregeling, zegt INZET in een persbericht: ‘Vanaf december zullen er tussen 5 en 10 uur ’s morgens nog steeds 12 treinen rijden, maar slechts 7 ervan rijden nog rechtstreeks naar Brussel-Noord. Ook in de avondspits, tussen 15 en 20 uur, daalt het aantal rechtstreekse verbindingen van 12 naar 7’.

‘In de avondspits verdwijnen de goed bezette treinen van 16.04 en 16.13 uur in Brussel-Noord zelfs helemaal uit het aanbod. Er worden alternatieven aangeboden waarbij de reizigers moeten overstappen in Jette, maar dit is qua reizigerscomfort allerminst een vooruitgang’.

Op internet werd een facebookgroep ‘Wij willen een betere uurregeling voor lijn 60’ opgestart. Op 26 september hadden reeds 243 leden zich gemeld.