Zonnige paardenprocessie trekt door Opwijk (+ heel wat foto’s)

Voor de 112de maal al trok de Sint-Paulus Paardenprocessie door de straten van Opwijk. Geen gastparochie deze keer (‘We hebben hard gezocht maar niemand bereid gevonden,’ zegt Willy Segers) maar wel een groep in de kijker: de groep rond missionaris-martelaar Pater Abbeloos. Hij werd levend verbrand in zijn parochiekerk tijdens de Bokseropstand in  China.

‘Dit was een goede editie,’ vertelde Willy Segers na de zegening en apotheose op de Singel. ‘Het weer was ideaal en de groepen waren op sterkte.’ Dat de processie grondig zou vernieuwd worden tegen volgend jaar, ontkende hij vrij categoriek. ‘Er wordt wel aan vernieuwing gedacht maar op zo’n korte termijn is dat echt niet mogelijk’.

In zijn dankwoord aan het adres van het gemeentebestuur kondigde Willy Segers wel aan dat het processiecomité binnenkort een beroep op de gemeente wil doen voor meer financiële steun. ‘Sponsoractiviteiten als eetfestijnen en huis-aan-huis verkoop brengen minder geld in het laatje terwijl de kosten blijven toenemen’. Vandaag krijgt het processiecomité, net als de carnavalvereniging, 4.500 euro, een bedrag dat al een tijdje ongewijzigd is gebleven.