Sint-Pietersgilde heeft programma voor Grote Driesfeesten klaar

Midden augustus zal de Dries in Mazenzele het decor vormen voor een waar feestweekend waarin pijl en boog centraal staan. Drie dagen lang wordt er gefeest onder het motto ‘Met Pijl en Boog rond de Toog’.

Op vrijdag 15 augustus (halfoogst) organiseert de Gilde haar traditionele prijsschieting op de muitwippen van de Benedendries. Vanaf 14 uur kan je genieten van een hapje en een drankje en om 20 uur is er in de tent de Grote Gildequiz.

Zaterdag 16 augustus is er de tweede Bierproeverij, vanaf 13 uur in de feesttent. Je kan er aanschuiven voor ‘De Langste Toog van Opwijk’. Ook het eigen Schutterke is opnieuw van de partij. Diezelfde avond is er een Oberbayernfeest met o.m. het optreden van het Tirolerduo AlpenFever. Daarna is er een professionele DJ.

Zondag (vanaf 13 uur) is de grote dag van het Groot Brabants Gildefeest. Om en bij de Om en bij de twintig gildes, aangesloten bij de Hoge Gilderaad van Brabant, zakken af naar Mazenzele.

In de vroege namiddag is er een traditionele ommegang door de lokale straten. Bonte klederdrachten, randanimatie, eten en drinken, … alles zal aanwezig zijn om het u optimaal naar uw zin te maken. ’t Is nog vroeg maar noteer deze dagen alvast met rode stip in uw agenda.