Niet iedereen even blij met verhuis bij Spits FM (update)

Niet alle bestuursleden van Spits FM staan 100% achter de verhuis van de studio van Opwijk naar Merchtem. Dat blijkt uit een persbericht van de hand van Ignace Heyvaert, één van de vaste waarden en drijvende krachten achter de zender.

‘Zo’n verhuis is niet mijn persoonlijke keuze,’ stelt Heyvaert die zich vervolgens afvraagt of de verhuis van Opwijk naar Merchtem voor Spits FM positieve of eerder negatieve gevolgen zal hebben.

‘Niet dat ik het aanbod van Merchtems burgemeester Eddie De Block niet zou waarderen maar ik vrees toch dat de banden met Opwijk doorgeknipt zullen worden, ondanks de bewering van het tegenovergestelde door onze voorzitter’.

Evenementen

Ignace Heyvaert vindt dat de locatie die het Opwijks schepencollege had voorgesteld, het voormalige gemeentehuis in Mazenzele, ook voordelen had (de ligging en de zichtbaarheid).

Hij wijst ook op de vele Opwijkse evenementen waar Spits FM tot de initiatiefnemers of de sterkhouders behoort: Singelpop, de Opwijkse sneeuwklassen, Kom Op(wijk) tegen Kanker, Raddio Oppèk, Opwijk Karnaval, de Roparun, De Zomercup, …

Door de verhuis zullen daar nu ook meer evenementen in Merchtem bijkomen. Waar gaat Spits de mensen vandaan halen om dit allemaal waar te maken, vraagt Heyvaert zich luidop af. Bovendien voelt hij zich persoonlijk geraakt door het feit dat volgens hem het voorstel van het Opwijks schepencollege behoorlijk snel werd afgewezen.

Ignace Heyvaert voegt er nog aan toe dat hij al langer had beslist een stapje terug te zullen zetten. Hij stelt zich donderdagavond – op de algemene vergadering – niet langer kandidaat voor een bestuursfunctie.

‘Hoewel ik al vele jaren toch een van de stuwende krachten ben, weet ik momenteel niet wat de toekomst voor mijzelf bij SpitsFM gaat brengen,’ besluit Ignace Heyvaert.

Lees ook: Verhuis Spits FM in de koelkast

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be