Kunst op Komst in Opwijk

Galmaarden, Kapelle-op-den-Bos en Opwijk zijn de drie finalisten van Kunst op Komst. Ze gaan de strijd aan om het beeld ‘Prima Mater’ van Koenraad Tinel te winnen.

De provincie Vlaams-Brabant organiseert, samen met Radio2 Vlaams-Brabant, de achtste editie van Kunst op Komst. Opwijk werd geslecteerd uit een groep van 10 kandidaten. ‘Doorslaggevend was de aangeboden locatie voor het beeld: in Opwijk uiteraard het Hof Ten Hemelrijk.,’ zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.Prima Mater Koenraad Tinel

Nu is het aan de drie finalisten om hun inwoners te informeren over de deelname aan deze wedstrijd. Undercoverreporters van Radio2 Vlaams-Brabant gaan in september op pad en zoeken uit in welke gemeente de meeste inwoners het kunstwerk kennen én waar het fijn is om te wonen. De focus op het aspect kunst en samenhang in de gemeente is nieuw in de wedstrijdformule.

Van 6 tot en met 10 oktober worden deze reportages uitgezonden. De luisteraars kunnen deze uitzendingen beoordelen en hebben een stem bij de uiteindelijke keuze van de winnaar, die tijdens de  finale-uitzending wordt bekend gemaakt.

Het beeld wordt in december ingehuldigd. De gemeente met het beste resultaat krijgt het beeld van de provincie in bruikleen.