Ge zijt van Opwijk … op weg naar 2000 leden

Het succes van de facebookpagina ‘Ge zijt van Opwijk …’ is fenomenaal. Op een paar dagen tijd komt het record van 2000 leden echt dichtbij. En dat is toch meer dan 15% van de totale Opwijkse bevolking.

Op ‘Ge zijt van Opwijk …’ gonst het van de herinneringen aan en heimwee naar het Opwijk van vroeger met Bertha Friet, Staaf Werre, Mariake Kaat en Morrisken van ’t Gasthuis. Maar je vindt er ook een rijke opsomming van cafés en winkels en foto’s van voetbalploegen van weleer.

Ook de Nijdrop en de Robin Hood komen regelmatig aan bod. Alle deelgemeenten en gehuchten zijn vertegenwoordigd met volkse figuren en schilderachtige bijnamen. En opmerkingen als ‘ik em nog mè aa zister/brier verkiërd’ zijn niet weg te branden.

Ondertussen groeit het idee om een soort van ‘reünie van Opwijkenaren’ te organiseren. Er is zelfs een comiteetje in de maak dat zich hierover zou buigen. Wat het precies zal worden, moet nog uitgemaakt worden.

Tientallen leden van ‘Ge zijt van Opwijk …’ hebben zich al als vrijwilliger aangeboden. Want het enthousiasme is groot, onverwacht groot. Toch zal men het ijzer moeten smeden terwijl het heet is want ‘hypes’ kunnen zo snel verdwijnen als ze komen.