Straf in Bergaf wint vierde Opwijkse Zeepkistenrace

De hele zondagnamiddag raasden bolides zonder motor Vandorekensberg af. Zeepkisten in alle kleuren en modellen namen deel aan de 4de Opwijkse Zeepkistenrace.

Onderweg hadden de deelnemers de keuze tussen een ‘ramp’ (een springplank) en een ‘chicane’ (een snelle links-rechts bocht). Straf in Bergaf reed uiteindelijk de snelste van twee rondes. De Vlammende Banne kregen zilver, de Yellow Caps (De Lapsjaars) haalden brons.

‘Fourche gebroken’

Bij de jongeren ging de eerste prijs naar ’t Schoolhuis 2 en de prijs voor de beste Opwijkse vereniging ging opnieuw naar de Yellow Caps. KWB Droeshout kreeg de prijs voor de origineelste kist (die eigenlijk reclame maakte voor hun heksentocht). De prijs voor de grootste pechvogel ging naar KSA Opwijk die in hun tweede reeks ‘een fourche braken’.

Veel volk en mooi weer laten verhopen dat er volgend jaar een vijfde (én dus wat speciale) editie komt. Het Opwijks Zeepkisten Comité is dus weer aan zet.

Voor meer foto’s: klik hier.