Gevaarlijkste bocht van Dilbeek wordt aangepakt

In oktober wordt de gevaarlijke bocht in de Bodegemstraat eindelijk aangepakt. Tientallen automobilisten vlogen in het verleden al uit de bocht vlakbij de Vlaanderenlaan, tot grote frustratie van buurtbewoner Robert Moens.

Robert Moens zag de voorbije jaren al vaker automobilisten in zijn tuin rijden, omdat ze in de bocht in de Bodegemstraat de controle over het stuur verloren. Al meer dan tien jaar lang vroeg hij het gemeentebestuur voor een oplossing, maar aangezien hij geen gehoor kreeg stapte hij naar de rechtbank van Eerste Aanleg. Die besliste dat het gemeentebestuur voor november 2013 de situatie moet aanpakken. Als dat niet gedaan wordt, moet de gemeente een dwangsom van 1.000 euro per dag betalen.

Bocht aanpassen

Hierdoor start het gemeentebestuur deze week met de voorbereidende werken om de bocht te kunnen heraanleggen. ‘Zo kunnen we in oktober aan de werken beginnen’, zegt schepen van openbare werken Stijn Quaghebeur (N-VA). Concreet wil het gemeentebestuur de bocht veel veiliger maken.

‘We hebben er al een zone 30-bord geplaatst, maar volgende maand leggen we er ook fietspaden aan. We zullen het kruispunt veel beter aanduiden en veiliger inrichten, en de afkanting van de bocht wordt aangepast’, zegt Quaghebeur. ‘Momenteel helt de straat een beetje af naar de buitenkant van de bocht. Daardoor vliegen auto’s rapper uit de bocht. Door die afkanting naar de binnenkant te leggen, is de wegligging veel beter’, klinkt het.

Buurtbewoner Robert Moens is alvast tevreden met de versnelde gang van zaken. ‘Het werd natuurlijk wel eens tijd dat het bestuur er iets zou aan doen. Ik wacht er al tien jaar op’, zegt hij. ‘Ik heb nooit gevraagd om de straat heraan te leggen, maar ik wilde alleen een veiligere situatie.’