Garageverkoop en rommelmarkt in wijk Pamelstraat-Nederwijk

Traditiegetrouw is de Autovrije Zondag de hoogdag van de Week van de Mobiliteit die loopt van 16 tot 22 september 2016. Net als in heel wat andere gemeenten geeft Ninove op zondag 18 september het stadscentrum “autorust”.

Het buurtcomité Pamelstraat-Nederwijk maakt van deze gelegenheid gebruik om in samenwerking met stad Ninove een garageverkoop en rommelmarkt te organiseren in de Pamelstraat, Nederwijk, Moeder Tiburcestraat, Emiel De Molstraat, Omer Van Trimpontstraat, Keldermeersbaan en Oudepostplein. De bewoners staan voor hun deur, de externen vullen de open plaatsen in. De lokale zelfstandigen zorgen voor de drank en hapjes.

Voor bewoners is de standplaats gratis, niet-bewoners betalen 5 euro waarborg die ze terugkrijgen bij het netjes achterlaten van de standplaats. Commerciële verkoop en verkoop van etenswaren zijn niet toegelaten zonder toestemming. Inschrijven voor niet-bewoners kan via joachimdm@yahoo.com, de Facebookpagina “Buurtcomité Pamelstraat-Nederwijk” of 0499/80 89 05 (na kantooruren of in het weekend). Gelieve het aantal meters die je wenst door te geven. Bewoners krijgen een “wij doen mee!”- affiche die ze moeten ophangen als ze deelnemen.

Doordat het Autovrije Zondag is en de wijk auto (en ook parkeer-) vrij is, kan de wagen niet bij de stand geplaatst worden. Gratis parkeren kan wel in de onmiddellijke omgeving van de wijk Pamelstraat-Nederwijk (max. 5 min. wandelen): Stationsparking, Astridlaan, Nieuwe Weg, Mallaardparking, parking op het einde van de Mallaardstraat (recht tegenover kringwinkel) en aan de overkant van de ring in het industriepark. Indien u als externe alleen komt, kan u met de initiatiefnemers afspreken zodat er iemand van de organisatie bij uw stand blijft tot u terug bent. Bezoekers uit de buurt komen natuurlijk best te voet of met de fiets. De wijk ligt vlakbij het station van Ninove.

Praktisch:

  • 11-12 uur : parkeervrij, de bewoners verplaatsen hun wagen en de standhouders kunnen hun stand afzetten en opzetten, na aanmelden in café De Posthoorn (Pamelstraat 12 in Ninove).
  • 12 uur: autovrij (de wagens van standhouders moeten tegen dan geparkeerd staan op een randparking) en start rommelmarkt
  • 18 uur: einde van de rommelmarkt en autoverbod. Standhouders mogen hun auto halen en naar hun standplaats rijden om in te laden via ingangen langs Astridlaan en Mallaardstraat. Niet ingang Pamelstraat aan Dreefstraat, de rest van de stad is autovrij tot 19 uur.
  • 19 uur: einde parkeerverbod, standen zijn opgeruimd en buurt kan wagen weer parkeren.

Meer info: joachimdm@yahoo.com of 0499/80 89 05 (na kantooruren of in het weekend).

Topartikels editie Ninove-Dender