Denderclub Ninove wil opnieuw op donderdag koers organiseren

De 74ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé wordt dit jaar niet, zoals gebruikelijk, gereden op de derde donderdag van de Ronde van Frankrijk maar wel op zondag 17 juli. Door een onverwachte, gedwongen wijziging op de wielerkalender zag de organiserende wielerclub Denderclub Ninove zich verplicht om één en ander aan te passen.

De club staat ondanks alles opnieuw garant voor 169 kilometer wielerplezier verdeeld over 13 ronden. Omstreeks 14 uur wordt het startschot gegeven op het Stationsplein in Ninove, de aankomststreep ligt op de Astridlaan. Het eerste weekend van juli wordt de infobrochure van de Grote Prijs Beeckman-De Caluwé verdeeld.

Om misverstanden met de KBWB te vermijden, diende voorzitter Pascal Carael nu al een aanvraag in om de Grote Koers van ‚Äôt stad in 2017 opnieuw te mogen organiseren op donderdag 20 juni. ‚ÄúIn november, begin december zouden we meer moeten weten. Volgend jaar bestaat onze wedstrijd 75 jaar en willen we opnieuw op donderdag koersen. Krijgen we onze datum op de wielerkalender niet terug, dan hoeft het voor mij niet meer en haak ik af als voorzitter.‚ÄĚ

Alle info over de 74ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé vindt u op  www.denderclubninove.be.

Topartikels editie Ninove-Dender