Volgend jaar 160 jaar liberalisme in Ninove

Volgend jaar viert Open VLD Ninove 160 jaar liberalisme in de wortelstad. Op 24 november 2017 is het precies 160 jaar geleden dat de oprichtingsakte van de Liberale Associatie werd ondertekend.

Naar aanleiding van deze historische herdenking worden tijdens het feestjaar verschillende activiteiten georganiseerd. Deze festiviteiten starten op de geboortedag van de lokale afdeling. Gedurende 14 dagen zal in het oud stadhuis van Ninove een tentoonstelling plaatsvinden. Deze biedt een overzicht van het liberale verleden van de stad en haar deelgemeenten, zowel op politiek vlak maar ook binnen de culturele sector en andere doelgroepen.

Voor deze tentoonstelling beschikt de organisatie al over een grote verzameling aan propagandamateriaal, foto’s, vlaggen, krantenartikels,.. Maar Open VLD Ninove doet ook een beroep op alle burgers uit Groot-Ninove. Sommige Ninovieters hebben misschien op zolder nog wat liberale schatten verborgen, die een extraatje kunnen leveren aan het geheel. In het bijzonder is men op zoek naar persartikels, cartoons, verslagen , audiovisueel materiaal, vlaggen, medailles ,foto’s,.. uit die 160 jaar. Zo zoeken de organisatoren info bij de verenigingen in de culturele sector, zoals het Willemsfonds, de fanfare Voorwaarts, toneel- en zangverenigingen, sportkringen en letterkundige verenigingen. Maar ook informatie uit het onderwijs en het industriële verleden, vrouwenverenigingen, jongeren, vakbond, mutualiteit,.. is zeker welkom.

Open VLD Ninove rekent op de goodwill van de mensen om documenten en foto’s even ter beschikking te stellen, uiteraard worden deze direct na de tentoonstelling terug bezorgd aan de eigenaars.

Wie nog schatten op zolder terugvindt, kan hiermee terecht bij volgende personen:

  • Sophie De Strycker ( activiteitenverantwoordelijke) op 0475/75.72.92 of via sophie.destrycker@terbeke.com
  • Stijn Vander Elst ( voorzitter) op 0494/28.65.75 of via stijn.vander.elst@telenet.be
Topartikels editie Ninove-Dender