Vier Dorpenroute opgefrist en fietsklaar

De Marnixring Zennedal heeft de Vier Dorpenroute in Grimbergen opgefrist en opnieuw fietsklaar gemaakt. Tegelijkertijd wordt ook een nieuw infoboekje over de route uitgegeven.

“De Vier Dorpenroute was de laatste jaren wat in een vergeethoekje geduwd”, zegt André Van Laer, bestuurslid van de Marnixring Zennedal. “Daardoor was het voor fietsers niet echt evident meer om er gebruik van te maken. Zo waren onder meer verschillende richtingbordjes verdwenen. We hebben er nu echter werk van gemaakt om de route opnieuw fietsklaar te krijgen. Zo werden langs het parcours nieuwe bordjes geplaatst en werden enkele pijnpunten weggewerkt.”

De Vier Dorpenroute loopt van Grimbergen door Beigem, Strombeek-Bever en Humbeek en is 43 kilometer lang. Wie de kortere route fietst, heeft om en bij de 20 kilometer op zijn teller staan. “Nu de route herwerkt is, hebben we ook een nieuw infoboekje uitgebracht”, zegt Van Laer nog. “Dat zal deze week op de kermis van Grimbergen gratis uitgedeeld worden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise