Tentoonstelling Postzegelkring Ninove

Naar aanleiding van 50 jaar Postzegelkring Ninove loopt er In het oud stadhuis nog tot maandag 18 april 2016 een tentoonstelling van prentkaarten, gravures en tijdschriftartikels die een beeld schetsen van Ninove in de vorige eeuw. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de gewezen abdij en aan de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk.

‚ÄúSinds midden de 19de eeuw de eerste postzegels verschenen, hebben deze grafische kleinoden¬† een aantrekkingskracht uitgeoefend op groot en klein, op arm en rijk‚ÄĚ, vertelt Marc Van Der Haegen van Postzegelkring Ninove. ‚ÄúPostzegels verzamelen is altijd een hobby geweest voor ieders beurs. Het interessegebied van de verzamelaars is in de loop der jaren ruimer geworden en meer gespecialiseerd. Van een louter ‚Äėtembercollectioneur‚Äô is de filatelist vandaag de dag een verzamelaar √©n bewaarder van het papieren erfgoed geworden.‚ÄĚ

De tentoonstelling is te bezoeken op werkdagen tijdens de openingsuren van het stadhuis en op zaterdag en zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur. De toegang is gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender