BC Opwijk kampioen in 1ste provinciale

Basketbalclub Opwijk is kampioen in eerste provinciale Vlaams-Brabant. BC Asse-Ternat dat momenteel tweede staat kan nog langszij komen en de eerste plaats delen met BC Opwijk maar in de onderlinge wedstrijden halen de Opwijkenaren precies 1 puntje meer dan Asse-Ternat. Precies dat ene puntje is de garantie voor de kampioenstitel.

In het eerste jaar met coach Broderick Bobb had BCO een ‘gematigde’ ambitie: in de top vijf eindigen. Maar het werd veel beter en ze kunnen nu al zeggen dat de kampioenentitel binnen is. Maar het kan nog beter worden: op vrijdag 6 mei speelt BCO de halve finale van de beker van Vlaams-Brabant tegen Dynamo Bertem, een ploeg die het in de competitie tweemaal wist te kloppen.

BC Opwijk wil de kampioenen titel alvast gaan vieren maar zwaait nu al met een welverdiende ‘proficiat’ naar coach Broderick, Bram, Dieter, Murphy, Hannes, Tom, Nico, Neil, Loic, Vincent, Ben en Matti.