Gezelschapsspellenclub Kierewiet

Net zoals Antwerpen, Gent, Aalst, Liedekerke, Ternat,… heeft Ninove nu ook zijn gezelschapsspellenclub. Kierewiet is de naam en kwam er op initiatief van Ninovieter Jurgen Roman, Katharina Casteur, Pieter Segers en Andreas Asselman. Zij kozen buurthuis ’t Kouterken om maandelijks op de eerste zaterdag van de maand gezelschapsspellen te spelen.

“Kierewiet is begonnen in 1998 onder wat jeugdvrienden met als doel het bordspel te promoten”, herinnert Jurgen Roman zich nog levendig. “Er werd toen actief op braderijen gestaan. Rond 2006 is het dan meer uitgegroeid tot een kleine club die éénmaal per maand afsprak in één van de Liedekerkse cafés. Met een wisselend aantal leden in de loop der jaren. In 2014 is Kierewiet terug beginnen te groeien onder andere dankzij de sociale media. Begin februari maakten we met het huidig bestuur een doorstart met het buurthuis van Okegem als locatie om te spelen.”

Duitsland is in Europa de koploper wat betreft bordspellen. Het georganiseerd spelen in clubverband kent er zijn oorsprong en kreeg navolging eerst in Antwerpen via de Forum Federatie en vervolgens ook in tal van andere Vlaamse steden. De spellenbeurs Spiel in Essen is de grootste  ter wereld met ruim 800 exposanten uit tientallen landen, zo’n 150.000 bezoekers en meer dan 1000 nieuwe producten. Spellenclub Kierewiet heeft een aanbod voor spelers van alle leeftijden, zowel voor beginnende spelers als voor ervaren spelers.

Wil jij ook een bordspel uittesten, kom dan vrijblijvend naar het maandelijks spelmoment van Kierewiet of neem contact op met Jurgen Roman via het mailadres: jurgen.roman@gmail.com.

Topartikels editie Ninove-Dender