Zjielen en Skief Gezoopen gelauwerd als beste carnavalsgroepen 2016

In buurthuis ’t Kouterken in Okegem reikte de Koninklijke Karnavalraad Ninove op vrijdag 4 maart tijdens een druk bijgewoonde receptie een wisselbeker uit aan de winnende groepen van de voorbije carnavalsstoet en werd ook de prinsenwacht in de bloemetjes gezet.

Voorzitter Pascal Carael opende met een dankwoord (en trofee) ter attentie van Bart Baeten en zijn leden van carnavalsgroep Wel Bestetj. Zowel Prins Fai als de seniorenprinsen als de kinderprinsen waren meer dan opgetogen over de manier waarop ze werden begeleid.

Nadat gewezen Prins Presti, voorzitter van de carnavalsgroep Skief Gezoopen, vorige week al benadrukte dat concurrenten hem op het hart hadden gedrukt dat hij zijn prijs in zijn edele achterste mocht steken, vond hij het nodig om in zijn toespraak te benadrukken dat er nog voldoende plaats is om er nog een trofee bij te steken. Namelijk die van winnaar bij de groepen zonder praalwagen.

Tot slot werd Chris Carael, broer van, uitgenodigd om als voorzitter van De Zjielen de wisselbeker van winnende groep met praalwagen in ontvangst te nemen. Chris wist dat Presti met een speech zou uitpakken en had ook een en ander voorbereid. Opvallend was zijn bescheidenheid als voorzitter van een groep die al 33 jaar meedraait in het circuit en de klappen van de zweep zeker kent: “We hadden aanvankelijk maar één doel: plezier maken en drinken. Maar we wilden stilaan maar zeker in concurrentie gaan met toonaangevende groepen als De Tempeliers en De Skramoeillekrabbers. 20 jaar geleden slaagden we er in om voor de eerste keer door de jury bekroond te worden als winnaar. Vandaag nemen we de wisselbeker voor de achtste keer in ontvangst en wens ik alle leden, zowel de nieuwe als de 33-jarige, te bedanken voor hun inzet.”

Topartikels editie Ninove-Dender