Zilveren jubileum inspiratiebron voor De Moesjkes

De Meerbeekse carnavalsvereniging De Moesjkes bestaat 25 jaar en behoort daarmee tot de oudere groepen van het Ninoofse carnaval. Wat begon als een ludieke grap aan de toog van café Moesj, groeide al snel uit tot een vaste waarde in de stoet.

Onder impuls van Jimmy (Danny D’Hauwer) en Carre (Stefaan Cardoen) nam de groep voor de eerste keer deel aan de stoet in 1992 in de categorie met praalwagen. In 2002 schakelden De Moesjkes over naar de categorie zonder wagen met als hoogtepunt een derde plaats in 2012 en winnaar van de Don Augustprijs.

Dit jaar trad de groep opnieuw aan bij de groepen met praalwagen met een verdienstelijke negende plaats als resultaat. Dat hun hart klopt voor carnaval Ninove zette de groep in de verf door aan iedereen een kloppend hartje te geven. Heel wat carnavalisten liepen dan ook rond met een hart voor en van De Moesjkes. Maar wat voor deze Meerbeekse carnavalisten nog altijd op de eerste plaats komt, is plezier en het beleven van nen toffe carnaval.

Speciaal naar aanleiding van hun zilveren jubileum pakt de groep op zaterdag 19 maart ’16  uit met een nieuwe geldactiviteit voor grote en kleine sympathisanten. Om 14 uur is er in Trefcentrum De Linde, Gemeentehuisstraat 42 in Meerbeke, de paasshow van Papa Chico met gratis kindergrime. De inkom bedraagt 5 euro. Er is ook een springkasteel voorzien. Na het optreden, van 16 tot 20 uur, kan groot en klein nog genieten van een lekkere pannenkoek met een drankje tegen de democratische prijs van 5 euro.

Topartikels editie Ninove-Dender