Winterwandeling in Meerbeke

Op zondag 24 januari organiseert VVV-Ninove in Meerbeke een wandeling onder begeleiding van een gids. Je wandelt door een prachtig landschap tot Pamel waar de bunkers van de KW-linie opduiken en je kan genieten van een verrassend vergezicht op Ninove en de abdijkerk.

De KW-linie was een verdedigingsgordel die rond 1940 met stalen versperringen op rollen, de ‚ÄúCointetelementen‚ÄĚ, als verdedigingsmuur werd opgetrokken vanaf de Dender en die over een afstand van iets meer dan √©√©n kilometer zigzagde in de richting van Meerbeke. De ‚ÄúIJzeren muur‚ÄĚ was onderdeel van een aftakking van de K(oningshooikt-W(aver)-linie.

Start om 13.30 uur aan de kerk in Meerbeke (Halsesteenweg). Afstand: ongeveer 8 km. Er is een drankpauze voorzien. Stevige wandelschoenen of rubberlaarzen zijn noodzakelijk. Deelname is gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender