Winterwandeling in Meerbeke

Op zondag 24 januari organiseert VVV-Ninove in Meerbeke een wandeling onder begeleiding van een gids. Je wandelt door een prachtig landschap tot Pamel waar de bunkers van de KW-linie opduiken en je kan genieten van een verrassend vergezicht op Ninove en de abdijkerk.

De KW-linie was een verdedigingsgordel die rond 1940 met stalen versperringen op rollen, de “Cointetelementen”, als verdedigingsmuur werd opgetrokken vanaf de Dender en die over een afstand van iets meer dan één kilometer zigzagde in de richting van Meerbeke. De “IJzeren muur” was onderdeel van een aftakking van de K(oningshooikt-W(aver)-linie.

Start om 13.30 uur aan de kerk in Meerbeke (Halsesteenweg). Afstand: ongeveer 8 km. Er is een drankpauze voorzien. Stevige wandelschoenen of rubberlaarzen zijn noodzakelijk. Deelname is gratis.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...