Optocht voor slachtoffers terreuraanslagen

Samen met de verschillende gemeenschappen, jong en oud, en al wie zich betrokken voelt wil de Ninoofse jeugddienst op zondagnamiddag 22 november 2015  een reactie geven op de gruwelijke gebeurtenissen van vrijdag 13 november 2015 in Parijs.

“De ideeën van oorlog, van (religieus) fanatisme, rassenhaat en onverdraagzaamheid, die wij nog amper kennen na het nazisme, vaak ergens in een land ver weg, zijn op slag een realiteit geworden in een plaats waar wij leven met onze kinderen en onze familie”, klinkt het.”Wij wensen ons te verzetten tegen de terugkeer van racisme en religieus fanatisme binnen en buiten Europa. De waarden, rechten en vrijheden die wij met zoveel, terechte, trots uitdragen mogen wij niet laten verkruimelen door angst en terreur.”

“Wat op dit moment plaats vindt mag onze maatschappij niet verder verdelen en angst aanjagen, maar moet ons juist meer dan ooit dichter bij elkaar brengen. Daarom willen wij, als burgers van Ninove, een sterke boodschap uitzenden door komende zondag met zoveel mogelijk mensen een warme optocht te houden voor verbondenheid en solidariteit, ons medeleven uiten aan alle onschuldige slachtoffers in de recente terreuraanslagen, in het bijzonder te Frankrijk, Nigeria, Egypte, Irak, Libanon, Kenia en Kameroen, en onze steun betuigen en al wie vlucht voor oorlog en onrecht.”

De stille optocht vertrekt op zondag 22 november 2015 om 15 uur aan cultuurcentrum De Plomblom om via de Graanmarkt, Dreefstraat, Biezenstraat, Lavendelstraat, Vuurkruisersstraat en Centrumlaan te eindigen aan het oud stadhuis. Daar zal tijd zijn om na te praten bij een warm drankje en een hapje. Er wordt gevraagd een kaarsje mee te nemen om neer te leggen aan het Oudstrijdersplein.

Topartikels editie Ninove-Dender