Uitgesteld is niet verloren in Heilige Harten

De World Teachers’ Day, de internationale Dag van de Leraar, wordt elk jaar op 5 oktober gevierd. Op die dag worden tal van activiteiten voor leraren georganiseerd. In Heilige Harten Secundair had men op maandag de actie ‘Saved by the bell’ voorzien.

Een incident in het chemielokaal, waarbij 14 leerlingen dienden afgevoerd te worden naar het ziekenhuis, gooide echter roet in het eten. Ondertussen zitten alle slachtoffers van 3STW gezond en wel terug op de schoolbanken en werden de leerkrachten op dinsdag 6 oktober, een dag later dan voorzien, in de bloemetjes gezet.

Leerlingen en leerkrachten schreven op Post-its wat ze leuk vinden aan onderwijs en naar school gaan. Deze gele kleefbriefjes hangen nu in de vorm van schoolbellen aan de ramen van de school om het belang van goed onderwijs te benadrukken. Twee bellemannen maakten een opgemerkte entree. De leerlingen toonden bovendien hun appreciatie voor de leerkrachten met speciale boodschappen, verschillende attenties en spandoeken. Ze rolden de rode loper uit, maakten een erehaag en gaven hun leerkrachten een warm applaus.

Met deze ludieke acties willen de leerlingen van de leerlingenraad van Heilige Harten Secundair aan de wereld tonen dat er dringend iets moet veranderen. De miljoenen kinderen en jongeren die geen toegang hebben tot basisonderwijs, verdienen ieders aandacht.

Topartikels editie Ninove-Dender