Feest in het landschap van 'Erembald tot Kravaalbos'

Het Kravaalbos staat zondag 11 oktober in de kijker tijdens de Erembald-Kravaal Happening. De deelnemers kunnen er kennis maken met recente en toekomstige ontwikkelingen en ontdekken er de troeven van het Kravaalbos en het landschap voor mens en natuur.

Het ‘Landschap van Erembald tot Kravaalbos’ ligt tussen Affligem, Asse, Opwijk en Aalst. In deze sterk versnipperde open ruimte met verspreide bebouwing is er toch nog veel waardevolle natuur te vinden in de vorm van bossen, beekvalleien, vergezichten en hopvelden.

De provincies Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen, de gemeenten Affligem, Asse, Opwijk en Aalst en de Regionale Landschappen Schelde-Durme, Pajottenland & Zennevallei en Groene Corridor sloegen de handen in elkaar om er het landschap te verbeteren en het er voor de bewoners en bezoekers nog aangenamer maken om te leven, te wandelen en te spelen.

‘Het samenwerkingsverband zorgt er voor nieuwe aanplantingen met kleine landschapselementen, bomenrijen, hagen, houtkanten en poelen. Het Landschap van Erembald tot Kravaalbos is ook het ideale leefgebied voor onze koesterburen eikelmuis, vuursalamander, boerenzwaluw en huiszwaluw’, zegt Tie Roefs (Groen), gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.

Tijdens de happening van zondag kunnen bezoekers deelnemen aan de landschapswandeling van 8 km om 13.30 en 14 uur of een gezinstocht van 3 km om 13.30 en 14.30 uur, met vertrek aan het café Bij Stinne.

Daarnaast is er ook doorlopend randanimatie met een fototentoonstelling, huifkarritjes, een streekproductenmarkt, koesterkermis en muziek.

Topartikels bij Goeiedag.be