Extra concert Jazz Madd

Met enige trots kan Jean Van der Schueren, bezieler van de concertreeks Jazz Muziek Aan De Dender, een extra optreden toevoegen aan zijn reeks najaarsconcerten 2015. Het Zweedse Corpo dat typische Scandinavische jazz brengt in al zijn facetten, vult het lijstje aan. In tegenstelling tot de andere concerten waarbij één groep tijdens hetzelfde weekend optreedt op vier verschillende locaties in de omgeving van de Dender, blijft het voor dit extraatje beperkt tot Ninove.

Corpo is een kwintet dat bestaat uit Ebba Westerberg, Thomas Markusson, Lars-Erik Norrström, Mikael Godée en Cornelia Nilsson en al samenwerkt sinds 1992. De groep toerde in Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen, België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Italië, Polen, Letland, Litouwen, Wit-Rusland en in september 1999 in Zuid-Afrika met een gesmaakte mix van Scandinavische melodieën en Afrikaanse percussie. Centrale spil is de zesenvijftigjarige saxofonist-fluitist Mikael Godée. Hij nam onlangs samen met de Belgische pianiste Eve Beuvens een uiterst genietbaar schijfje op onder de naam MEQ. Dit kwintet slaagt erin om via een muzikale regenboog het kille noorden te verbinden met het zonnige zuiden. Volksliederen krijgen een jazzarrangement of zijn het jazzcomposities met een folktintje?

Corpo kunt u aan het werk zien op zondag 18 oktober 2015 om 19 uur in Academie voor muziek, woord en dans (Parklaan 13 in Ninove).

Reservaties via www.jazzmadd.be,  info@jazzmadd.be  of 0495 121447

Topartikels editie Ninove-Dender