Word stamceldonor voor Jelle

De 23-jarige Silke Vander Putten uit Geraardsbergen doet langs deze weg een oproep om stamceldonor te worden voor haar echtgenoot Jelle (28 jaar) die al drie jaar lymfeklierkanker heeft.

‘Na heel wat zware behandelingen is er nog geen sprake van genezing’, vertelt Silke. ‘Het enige wat nog rest, is een stamceltransplantatie. Jelle staat ondertussen op de lijst voor een stamceldonor. Om als donor in aanmerking te komen, moet je ouder zijn dan 18 en jonger dan 40 jaar. Tot op heden was er voor Jelle nog geen enkele match.’

Silke doet langs deze weg een oproep om stamceldonor te worden. Met een bloedafname maakt niet alleen Jelle kans om geholpen te worden, maar ook heel wat andere patiënten. Registreren kan via de website van het Rode Kruis of stamceldonor.be.

Topartikels editie Ninove-Dender