Fans genieten met volle teugen van hun Will Tura

In een al maanden uitverkocht cultuurcentrum De Plomblom nam Will Tura op zaterdag 20 juni voorlopig afscheid van zijn fans uit onze streek.

De keizer van het Vlaamse lied viert op 2 augustus zijn 75ste verjaardag met een concert in zijn geboortedorp Veurne en wil daarna de drukte wat vermijden om tijd te maken voor zijn familie en enkele muzikale projecten die hij nog wil realiseren.

Tura die al 58 jaar op de planken staat, weet als geen ander zijn publiek te bespelen. 90 minuten lang wist hij iedereen te boeien en werd er uit volle borst met elk lied meegezongen. Ondanks het feit dat hij op zondagochtend om 8.15 uur verwacht werd in de VRT-gebouwen voor de repetities en opnames van het programma De zevende dag, maakte hij na afloop nog tijd om in de foyer bij zijn promostand de fans te groeten.

Organisator Radio Del Sol beseft dat het niet evident zal zijn om een vervanger te vinden voor dit icoon. Toch verliezen Bart Vermeer en zijn medewerkers er de moed niet bij. Zo vonden ze ook al een waardige vervanger voor het afhaken, om persoonlijke redenen, van Paul Severs voor hun jaarlijkse kerstshow. Willy Sommers neemt op 19 december 2015 in CC De Abdij te Geraardsbergen de fakkel over.

Topartikels editie Ninove-Dender