Nieuwe hockeyploeg strijkt neer in Merchtem

HC Blue Sox is een nieuwe hockeyclub die eerst zijn toevlucht zocht in Mollem maar uiteindelijk neerstrijkt in Merchtem. ‘Het was een beetje uitkijken naar de meest geschikte locatie,’ zegt voorzitter Olivier Van Cutsem. Eerst werd gedacht om op de nieuwe sportaccommodatie De Kareel in Mollem te spelen.

Uiteindelijk werd gekozen voor het Merchtemse sportcomplex op de Dooren. Er werden al een tijdje initiatielessen gegeven door begeleiders van de Vlaamse Hockey Liga. Dinsdagavond gebeurde dat ook op het kunstgrasveld van het Merchtemse sportcomplex.

HM Blue Sox 2et bestuur en de spelende leden werden er verwelkomd door burgemeester Eddie De Block en schepen van sport Steven Elpers.

Het bestuur van de nieuwe club bestaat uit Olivier Van Cutsem (voorzitter), Vincent Fransman (secretaris), Peter Janssens (penningmeester), Marijke Meskens (communicatie) en Koen Van Veer (technisch coördinator).

Het is de bedoeling om in september met 4 ploegen te starten in competitie. Naargelang van het aantal leden, kunnen daar nog een aantal ploegen bijkomen. Ook in Ninove en Grimbergen zijn er startende clubs. Zij kunnen als tegenspelers fungeren, evenals de nog jonge club van Dilbeek.

Eind augustus plant de club een ‘family day’ waarop zij alle belangstellenden wil uitnodigen. Een juiste datum wordt later nog medegedeeld.

Op de foto: het bestuur (Koen Van Veer was afwezig) met burgemeester Eddie De Block en schepen Steven Elpers.