Dag van de mountainbike

Op zondag 7 juni 2015 organiseert de regiosportdienst Zuid-Oost-Vlaanderen ‘De dag van de mountainbike’, waarbij het mountainbiken in de streek gepromoot wordt.

In Ninove worden volgende activiteiten georganiseerd:

  • ‘Kijk ik fiets’ voor kinderen van 4 tot 6 jaar: ouders krijgen tips om hun kind te leren fietsen. Fiets (zonder wieltjes) meebrengen, begeleiding ouder verplicht. Plaats: kaatsterrein Ninove, van 10 tot 12 uur.
  • Testparcours fietsvaardigheid voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Op het terrein naast de sporthal worden fietsrampen opgesteld en kan men de fietsvaardigheid testen, van 10 tot 12 uur. Fiets meebrengen, fietshelm verplicht.
  • Belgeleide mountainbiketocht van 9 tot 12 uur, op de bestaande Krasjelroute
  • Van 8 tot 14 uur vrije start om Ă©Ă©n van de trajecten van de Krasjelroute te rijden.
  • Van 8.30 tot 14.30 uur: ‘De 6 uren van Ninof’ met start en aankomst op het kunstgrasveld van Pollare: maak een ploeg van minimum 2 en maximum 4 deelnemers om gedurende 6 uur de uitgestippelde tocht af te rijden. Het is een tocht van 11,500 km (6,5km onverhard), die de mooie plekjes van Ninove aandoet.

Voor alle activiteiten dient men zich op voorhand in te schrijven via www.ninove.be, onder de rubriek sport en recreatie.

Topartikels editie Ninove-Dender