Ninove kleurt mee de Regenboogweken

Zondag 17 mei is de Internationale dag tegen Homofobie en Transfobie, ook bekend als  IDAHOT. Deze symbolische datum werd gekozen nadat de World Health Organisation homoseksualiteit uit de lijst schrapte van psychische aandoeningen.

De twee weken voor IDAHOT staan bekend als de Regenboogweken. Dit jaar gaan deze weken door van 4 mei 2015 tot en met 17 mei 2015. Wereldwijd wordt er dan meer aandacht gevraagd voor problemen waarmee holebi’s en transgenders worden geconfronteerd zoals discriminatie, vervolging, welzijns-en gezondheidsproblemen,‚Ķ

De stad Ninove heeft alvast enkele acties gepland om de regenboogkleuren in de kijker te zetten. Op deze manier ondersteunt stad de wereldwijde strijd tegen homofobie en transfobie en wil ze meehelpen aan een wereldwijde mentaliteitswijziging.

In het teken van deze regenboogweken organiseert de dienst sociale zaken ¬†een¬†lezing ‘transgenders’ op donderdag 7 mei 2015 om 19.30 uur in¬†het zaaltje van de bibliotheek, Graanmarkt 12 te Ninove

Programma:

  • Toelichting bij de begrippen: transgender, genderexpressie, seksualiteit, en transgenderisten door Joz Motmans.
  • Getuigenis door Samuel De Schepper: hij leest voor uit zijn boek en getuigt over zijn ervaring als transgenderkind, puber, volwassene en zijn relatie,.
  • Interview met Beni Monsecour van Berdache: ouder van een transgenderkind.
  • Afsluiter: Joz Motmans bespreekt resultaten en cijfers van zijn onderzoek “leven als transgender in Belgie”.

De lezing gaat samen met een kleine receptie. De aanwezigen kunnen hier ook heel wat informatie vinden rond holebi’s en transgenders.

Topartikels editie Ninove-Dender