Politie pakt inbrekers Okay Meise op

De politie van de zone KLM heeft afgelopen weekend twee inbrekers opgepakt die aan het inbreken waren in de Okay-supermarkt op de Nieuwelaan.

Het gaat om twee twintigers uit Grimbergen en Vilvoorde. Afgelopen zondagochtend rond 4.25 uur kreeg de politie een melding van het inbraakalarm van het warenhuis. De patrouille was na enkele minuten reeds ter plaatse en merkte op dat de achterdeur van de Okay op een kier stond.

Tijdens het controleren van het gebouw, kwam de politie plots oog in oog te staan met twee gemaskerde personen. De twee verdachten konden vlot overmeesterd worden en werden overgebracht naar het politiebureau.

Uit de eerste vaststellingen bleek dat de daders met de brandkoffer van het Okay-filiaal aan de haal wilden gaan. Terwijl de ene dader op de uitkijk stond, trachtte de andere persoon de kluis open te breken.

De kluis kregen ze niet open, maar een sportzak vol honderden euro’s aan muntstukken hadden ze wel al buit. De daders werden na verhoor onmiddellijk gedagvaard voor de correctionele rechtbank in Brussel. Deze zitting vindt later deze maand plaats.  

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise