13de Grote BarBeKoe in Appelterre

Vzw ’T Chiropaksken heet iedereen op 23 en 24 mei opnieuw welkom op hun jaarlijkse barbecue ten voordele van het jeugdlokaal dat ze ruim 10 jaar geleden eigenhandig bouwden. Vorig jaar noteerde men meer dan 1.300 bezoekers en het is een uitdaging om dit aantal dit jaar te evenaren of wie weet zelfs te verbeteren.

De vzw die samengesteld is uit ouders, leiding, oud-leiding, sympathisanten van Chiro Appelterre probeert met de opbrengst het jeugdlokaal te onderhouden, de vaste kosten te betalen en het lokaal verder uit te bouwen. Zo werd het speelbos in de tuin van de pastorij verder ingericht met een grote boomhut en werd de vijver proper gemaakt en omheind.

Dit speelbos is een uitbreiding van het speelterrein en staat  ter beschikking van de Chiro, de kampen en de schoolgaande jeugd van Appelterre. Het lokaal zelf dat zich achter de Pax in het centrum van Appelterre bevindt, kreeg de voorbije weken een verfbeurt.

De barbecue gaat door achter, in en rond de Pax. Zowel binnen in tenten als buiten op het terrein. Jong en oud zijn van harte welkom op zaterdagavond 23 mei en zondagmiddag 24 mei. Alle schotels zijn verkrijgbaar aan democratische prijzen (volwassenen 14 euro, kinderen 8 euro). Er is ook een vegetarisch menu beschikbaar. Zoals steeds is er kinderanimatie voorzien met een clown, grime en springkasteel.

Topartikels editie Ninove-Dender