A swinging bigband experience

Jeugd en Muziek Ninove organiseert op zondag 19 april 2015 in cultuurcentrum De Plomblom een spetterend namiddagprogramma vol swingende jazznummers, uitmuntende muzikanten en vocale acts.

De Ghent Youth Jazz Orchestra (GYJO), een groep van 18 jonge instrumentalisten gebeten door de jazzmicrobe,  belooft er de pannen van het dak te zullen spelen. De artistieke leiding is in handen van Filip Verneert, directeur van Muziekmozaïek.

Jeugd en Muziek Gent en Muziekmozaïek startten drie jaar geleden een project met een groep  jonge veelbelovende jazzmusici tot 27 jaar. De meesten onder hen studeren of zijn afgestudeerd aan Vlaamse muziekconservatoria. In 2015 loopt dit project ten einde met nog een aantal optredens in Vlaamse steden en een concertreis in de maand mei naar Japan.

Voor het vocale deel engageerde J&M Ninove  de jongste winnares van The Voice Kids 2014.Wie deze wedstrijd voor jonge zangtalenten heeft gevolgd, weet dat Mentissa menige harten heeft veroverd. Haar krachtige soulstem en aanstekelijk enthousiasme konden heel wat mensen overtuigen. Vooral haar coach Natalia was in de wolken van haar prestaties en volgens kenners won Mentissa terecht The Voice Kids 2014 .

Tickets voor A swinging bigband experience met de Ghent Youth Jazz Orchestra en gastoptreden van Mentissa kosten 10 euro (5 euro voor – 26 jaar) en kunnen gereserveerd worden via jeugdenmuziekninove@gmail.com, 053 / 66 82 21  of 0473 / 75 45 04. Het concert begint stipt om 15 uur. (foto Jos Knaepen)

Topartikels editie Ninove-Dender