Schlagerfeest opent Troostkermis

De Zennestad maakt zich opnieuw op voor een rondje Troostkermis van 25 april tot 3 mei. Uiteraard is de jaarmarkt, de grootste uit de noordrand, op 27 april dé grote blikvanger.

Voor het eerst zal een heus schlagerfeest de kermis openen. Vedetten van dienst zijn Nicole en Hugo, het duo dat aan zijn afscheidstoernee bezig is, en Lisa Del Bo. Ook de Spaanse gemeenschap viert feest met 10 jaar ‘Flamenco Feria’.

De hoogdag van Troostkermis blijft de jaarmarkt die 162 jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd en nu op maandag 27 april aan haar 153ste editie toe is. Het Brabants trekpaard blijft gewoontegetrouw de imposante blikvanger.

‘De menwedstijd en de prijskamp dressuur Belgisch trekpaard vinden plaats op de Tyndaleparking’, legt schepen van Feestelijkheden Johan Serkeyn uit. ‘We blijven ook hier weeral in stijgende lijn gaan: van 92 naar 100 trekpaarden en van 62 naar 66 sportpaarden.’

De bezoekers kunnen op de jaarmarkt voor het eerst ook kennismaken met twee nieuwe bijzondere schapenrassen die nog nooit in Vilvoorde te zien zijn geweest: de Soay en de Swifter.

Uiteraard zijn er ook opnieuw prijskampen voor runderen, Belgisch trekpaard en warmbloed- en sportpaard op de Rooseveltlaan. Daar vind je ook pluimvee en konijnen, ter hoogte van de school Virgo+. De wedstrijden starten om 9.30 uur en duren ongeveer tot 14 uur. Op de jaarmarktdag is er ook opnieuw een gratis concert in het Visserstraatje aan restaurant De Kuiper.

De Flamenco Feria, beter bekend onder de Vilvoordenaars als de ‘Spaanse Tent’, viert dan weer zijn tiende verjaardag en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. ‘Iedereen kan op zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 april terecht in het Tyndalepark om te genieten van Spaanse specialiteiten zoals paella, lomo, gambas, calamares en churros. Daarbij wordt de Vlaamse cultuur en de Spaanse verenigd met verschillende optredens. De vraag kwam vreemd genoeg vanuit de Spaanse gemeenschap om iets ‘Vlaams’ te doen’, lacht Serkeyn.

Het gevolg is een heus schlagerfeest dat ook de komende jaren een vervolg zal krijgen. Zaterdag van 17.30 tot 18.10 uur opent het welgekende duo Nicole en Hugo de avond: dé kans om hen nog eens aan het werk te zien, want na 45 jaar optreden sluiten ze op 1 december un carriÚre af. Van 19.30 tot 20.10 uur treedt Lisa Del Bo op. Tussen beide optredens en van 20.10 tot 22 uur zal een onvervalste schlager-DJ de dansvloer onveilig maken. Ook op zondag zijn er nog optredens van Big Band Gretry, dansgroepen Flamenco en Rumba en een Spaans orkest met achteraf een dj-set.

De toegang is gratis. De enorme tent zal op de kruising tussen de Mechelsesteenweg en de Marius Duchéstraat staan.

Op zaterdag 25 april wordt er ook opnieuw gekoerst in de Zennestad. Om 15 uur gaat de 80e Grote Prijs stad Vilvoorde – Challenge Willy Decraen van start. Start en aankomst liggen op de Mechelsesteenweg.

De kermisattracties openen op zaterdag 25 april om 14 uur. Op woensdagmiddag 29 april trakteren heel wat foorkramers de kinderen op een extra korting.

Van 25 tot 27 april organiseert de vriendenkring Onze-Lieve-Vrouw van Troost voor de 16de keer de kunsttentoonstelling ‘Kunst in de Troost’ in de conventsgebouwen en de kloostertuin van de Troost. Traditioneel wordt de Troostkermis afgesloten op zaterdag 2 mei met een groot vuurwerk om 22 uur op het grasplein naast de Tyndaleparking.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise