Heilige Harten Secundair is 75ste bouwwerf ‘Scholen van Morgen’

Wegens het groot tekort aan middelen voor scholenbouw ging de Vlaamse overheid op zoek naar een alternatieve manier om de lange wachtlijst in te korten. De inhaalbeweging voor schoolinfrastructuur werd zo in het leven geroepen en per decreet vastgelegd. Na een openbare procedure heeft de overheid een private partner aangeduid die instaat voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de financiering van de scholen. Deze private partner is een samenwerking tussen AG Real Estate en BNP Paribas Fortis.

De publieke en private partner vormen samen de DBFM-vennootschap, genaamd ‘DBFM Scholen van Morgen nv ’. Deze is verantwoordelijk voor de concrete uitwerking van het programma dat bestaat uit 165 projecten, goed voor meer dan 200 nieuwe of gerenoveerde schoolgebouwen en een oppervlakte van 625.000 m² waarvan 90% nieuwbouw en 10% renovatie. We spreken hier over een totale investeringswaarde van 1,5 miljard euro. In West-Vlaanderen gaat het om 35 bouwprojecten, in Oost-Vlaanderen om 37, in Antwerpen om 46, in Vlaams-Brabant om 27, in Limburg om 18 en in Brussel om twee.

Begin april kregen vier schoolbesturen uit Ninove, Vilvoorde, Groot-Bijgaarden en Sint-Michiels bij Brugge bericht dat ze kunnen starten met de bouw van een nieuwe school. Hiermee bereikt het programma de kaap van 75 opgestarte bouwwerven. Tegen het einde van dit jaar zullen er een 100-tal schoolbouwprojecten in het kader van ‘Scholen van Morgen’ in Vlaanderen opgestart zijn.

Wat Ninove betreft, gaat het om de realisatie van een nieuwbouw met ruimte voor een sportzaal, ruime multifunctionele klas- en vaklokalen en technische ruimte in Heilige Harten Secundair. Kostprijs: 3,2 miljoen euro.

Topartikels editie Ninove-Dender