Minister Weyts hoopt met betere fietsinfrastructuur meer mensen op de fiets te krijgen

Minister van Mobiliteit Ben Weyts maakt 4.987.114 euro vrij voor de aanleg en opwaardering van Oost-Vlaamse fietspaden. ‘Meer mensen vaker op de fiets: dat is beter voor mens, milieu en economie’, aldus de minister.

Daarom investeert hij in een vlottere en veiligere fietsinfrastructuur en een uitbreiding van het fietsaanbod. In Oost-Vlaanderen bedraagt de investering bijna vijf miljoen euro. Concreet gaat het om de aanleg van verhoogde aanliggende fietspaden op de Gentse N458. Fietspaden worden aangelegd op N460 in Ninove en de minister investeert in structureel onderhoud van de N46 in Erpe-Mere.

Een extra financiële impuls komt er voor de aanleg van fietspaden op de N461 in Zomergem en Knesselare. Hetzelfde geldt voor de N453 in Zingem voor nieuwe fietspaden met aangepaste verlichting.

Topartikels editie Ninove-Dender