Fase 6 werken Den Dollar wordt morgen opgestart

Na een korte pauze herneemt de aannemer op maandag 5 januari 2015 het werk met de uitvoering van de laatste fase aan het verkeersplein Den Dollar. Deze omvat de heraanleg van de Brakelsesteenweg (N8) tussen de Aardeweg en de Q8. Het einde ervan is voorzien midden juli 2015.

Deze werken zijn opgedeeld in twee deelfasen:

  • Fase 6a omvat de zuidzijde van de weg en duurt tot eind april 2015.
  • Fase 6b omvat de noordzijde van de weg. Deze fase start in mei en duurt tot midden juli 2015.

In beide deelfasen legt de aannemer een gescheiden riolering, een nieuw wegdek en een nieuw fiets- en voetpad aan. Het verkeersplein blijft tijdens fase 6 volledig toegankelijk, behalve voor het verkeer richting Brakel.

Het autoverkeer moet de lokale omleiding volgen ter hoogte van de Outerstraat om dan via de Kerkhofstraat en Ziekhuizenstraat weer op de Brakelsesteenweg te komen. In de Outerstraat en Kerkhofstraat geldt voor de duur van fase 6 éénrichtingsverkeer richting Brakel.

Zwaar verkeer (+3,5 ton) richting Brakel volgt een aparte omleiding, via de Expresweg (N28-N45), het kruispunt Albatros en vervolgens de Geraardsbergsesteenweg (N460).

Het fietsverkeer wordt in beide richtingen omgeleid. Fietsers vanuit Brakel nemen de Aardeweg en de Oude Eichembaan, waarna ze uitkomen op de rotonde Den Dollar. Richting Brakel volgen de fietsers, net zoals het autoverkeer, de Outerstraat, Kerkhofstraat en Ziekhuizenstraat.

Meer info : www.wegenenverkeer.be en bereikbaarheidsadviseur Cedric Labeau (0485 42 07 88, bereikbaarheidsadviseur.ovl@wegenenverkeer.be )

 

Topartikels editie Ninove-Dender