Opwijk in 2015

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in het Hof Ten Hemelrijk overliep burgemeester Albert Beerens (Open VLD) het jaar 2014 maar blikte hij ook vooruit naar wat 2015 voor Opwijk in petto heeft. Hij beklemtoonde dat zijn ploeg van Open VLD en N-VA nog volop goesting heeft om dingen te realiseren voor Opwijk en wenste alle aanwezigen ook de ‘goesting toe om de kansen die je krijgt te omarmen’.Kerst en Nieuwjaar 001

In 2015 werd de OCMW-site uitgebreid met de serviceflats van de Vlindertuin en een aangepaste multifunctionele ‘zaal’ die ook De Oase ten goede komt. Ook de omgevingswerken werden volledig gerealiseerd. Hoogtepunten van het voorbije jaar waren de herdenking van de Grote Oorlog en de verkiezingen die Opwijk – voor het eerst in zijn geschiedenis – een parlementslid opleverden in de persoon van Inez De Coninck (N-VA). Heuglijk nieuws was verder nog dat het ‘afschakelingsplan’ voorlopig van de baan lijkt.

Op 1 januari ging de Opwijkse brandweer op in een grotere brandweerzone en de steundiensten van OCMW en gemeente werden geïntegreerd. Tegen het najaar moeten de renovatiewerken aan GAC II beëindigd zijn en de gemeente wil in 2015 de gronden verwerven om de bedrijvenzone De Staak te realiseren.