Indrukwekkend boodschappenlijstje

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar stuurde burgemeester Eddie De Block een soort van ‘boodschappenlijstje’ de wereld in. Op dat lijstje (onder het motto ‘Meer doen met minder geld’) staan de zaken die in 2015 zouden moeten verwezenlijkt worden. We pikken er voor u een paar grote kleppers uit.

Voor het weer oudejaarsavond is moeten volgende dossiers aangevat of afgewerkt worden: de bouw van een nieuwe school voor de GTSM, de opening van het nieuwe recyclagepark én de multifunctionele zaal in Brussegem, het aanleggen van de François Beuckelaersstraat in Peizegem en een waterbufferbekken op Breestraeten. Er komt een nieuw jeugdhuis in Hamme en op de Kouter worden de ‘oude’ bomen gerooid en nieuwe aangeplant.

De gemeente gaat ook een aantal eigendommen verkopen: de hoekhuizen aan het station, het Boonhof en de pastorieën van Ossel en Brusssegem. De gemeentelijke sporthal krijgt een nieuw dak en de tuinbouwschool een nieuwe directeur.

Verder wordt de permanente August De Boeck tentoonstelling geopend en wordt een grote stoet georganiseerd om de 70ste verjaardag van de Merchtemse steltenlopers te vieren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk