Groen Ninove voert actie tegen nieuwe dienstregeling NMBS

Groen Ninove trok op vrijdagochtend 12 december naar het station van Ninove om er actie te voeren tegen de nieuwe dienstregeling die vanaf volgende week in werking treedt. Volgens de partij blijft de lijn Ninove-Geraardsbergen één van die regionale lijnen waar de dienstverlening er op achteruit gaat ten voordele van de grotere lijnen.

Hiermee bedoelt Groen Ninove het verdwijnen van de laatste trein Denderleeuw-Geraardsbergen (00:07), het verlaten van de rechtstreekse verbinding naar Gent die studenten verplicht om vroeger en minder comfortabel te sporen maar vooral de afschaffing van de rechtstreekse verbindingen naar Brussel (06:27, 07:27 en 08:25).

‘Dit laatste ligt erg gevoelig bij de reizigers’, vertelt voorzitter Jordy De Dobbeleer die zelf dagelijks de trein richting Brussel neemt.’ De rechtstreekse verbinding bood vooral het comfort dat je bijna zeker was van een zitplaats. We vrezen dat de pendelaars van de lijn Geraardsbergen-Ninove na de overstap in Denderleeuw op overvolle treinen zullen terechtkomen. De afschaffing van de rechtstreekse verbinding zou volgens de NMBS o.a. tot een meer betrouwbare verbinding moeten leiden. Wij zullen de nieuwe dienstregeling evalueren en hierbij niet alleen het basiscomfort van de reiziger in het oog houden, maar ook de stiptheid van de treinen.’  

Topartikels editie Ninove-Dender