Toertocht ‘Dwars door de Denderstreek’

MTB Aspelare organiseert op dinsdag 11 november voor de 20ste maal de jaarlijkse toertocht ‘Dwars door de Denderstreek’. Start en aankomst van dit gebeuren is de voetbalkantine van café De Paling, Geraardsbergsesteenweg 279 in Aspelare. Er kan gestart worden vanaf 8 uur tot 14 uur voor de afstanden van 28, 38 of 48 km en er is opnieuw een kidstoer van ongeveer 16 km. Het parcours gaat van vlak (28 km) over licht heuvelend (38 km) naar meer hellend (48 km) en doet de meeste deelgemeenten aan.

Voor de kleine omloop van 28 km werd vooral gekozen voor rustige, door akkers omringde veldwegen welke over het gehele parcours volkomen berijdbaar zijn. Deze tocht gaat via de meest pittoreske hoekjes van Aspelare over de gemeenten Sint-Antelinks, Nederhasselt, Outer, Appelterre, Pollare, Zandbergen,Voorde en terug naar de startplaats. Onderweg is er bevoorrading voorzien met voldoende keuze aan drank, koekjes en verse soep.

De omloop van 38 en die van 48 km maakt nog een extra lus in Pollare waar men zich kan uitleven op de pittige beklimmingen. Daarna keren de deelnemers terug via Zandbergen, Appelterre en Voorde. Voor deze afstanden zijn er twee bevoorradingen voorzien.

De laatste dagen voor de toertocht volgen de inrichters het weerbericht op de voet om bij slecht weer de nodige aanpassingen te kunnen uitvoeren zodat het parcours berijdbaar blijft. Er is een pechdienst voorzien om eventuele pechvogels met onherstelbare schade aan de fiets terug te brengen naar de startplaats.

Naast een goed uitgeruste bikewash, een bewaakte fietsenstalling en douchemogelijkheden, zorgt MTB Aspelare ook voor een mooie afsluiter. Wie het wenst, kan gezellig nagenieten in de kantine bij het nuttigen van een gratis boterham.

Meer info op www.mtbaspelare.be  en www.MTB-You.be

Topartikels editie Ninove-Dender