Herinnering aan Remi Van Vreckom

Eddy Van Belle (62) uit Wolvertem haalde onlangs een doos vanonder het stof en vond een oude foto van Remi Van Vreckom die in Denderwindeke als overwinnaar over de streep rijdt.

Remi Van Vreckom, geboren in Denderwindeke op 1 april 1943 en overleden op 5 december 2000, was als beroepswielrenner actief van 1965 tot 1970. Hij debuteerde bij de ploeg Solo-Superia waar Rik van Looy de plak zwaaide. Hij behaalde als prof 19 overwinningen. In 1968 trok Van Vreckom naar de ploeg Pullovercentrale en reed er het beste seizoen uit zijn carrière . Hij koerste er met Jempi Monseré en Benoni Beheyt. Remi reed erg graag rittenkoersen omdat hij snel recupereerde en sterker werd naarmate de dagen vorderden. Na zijn loopbaan werd Van Vreckom ploegleider bij het amateursteam ‘De Labiekes’ , nu KSC Denderstreek Labiekesvrienden, in Denderhoutem.

‘Mijn laatste ontmoeting met Remi dateert van het WK 2000 in Frankrijk (Plouay) waar we nog een vriendelijke sportieve babbel hadden’, herinnert Eddy Van Belle  zich nog. ‘Destijds hebben we nog na zijn wielercarrière samen gevoetbald in Vollezele, of toch samen in de kantine gezeten.’ 

Topartikels editie Ninove-Dender