Fotosalon Fotografencollectief Appelterre kreeg ruim 600 bezoekers over de vloer

In Appelterre presenteerde Het Fotografencollectief  tijdens het kermisweekend voor de 44ste keer haar jaarlijks fotosalon.

De selectie van de foto’s gebeurde zoals reeds enkele jaren het geval is, door Freddy Van Vlaenderen, een nationaal erkend en gewaardeerd fotokenner, die verzekerde dat het een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand geheel was geworden. ‘Nog beter dan verleden jaar’, wist hij na afloop van de selectie te vertellen. En op de officiële opening was er nog meer lof van hem te horen : ‘Het is nog geen tentoonstelling in Bozar, maar veel scheelt het niet meer’.

In zijn openingswoord schetste voorzitter Hedwig D’Haeseleer de problematiek waarmee verenigingen kampen om actieve, geëngageerde mensen aan te trekken. Hij deed dan ook een oproep naar geïnteresseerden die actief met fotografie bezig zijn en die met hun werk willen naar buiten willen treden, om lid te worden van het Collectief.

Vooraleer het salon officieel te openen, wees Ninoofs Schepen Katie Coppens in haar toespraak onder andere op het maatschappelijk en sociaal belang van verenigingen in onze leefgemeenschap en op de goede samenwerking tussen het Collectief en de plaatselijke gemeenteschool. Ook zij was vol lof over het tentoon gestelde werk.

Er waren 118 foto’s te bewonderen, zowel in kleur als in zwart/wit van volgende fotografen: Hedwig D’Haeseleer, Eric Beyts, Lieven Vossen, Michel Masfrancx, Guy Minnaert, Luc Cromphout, Norbert De Ras, Rita Matthieu en Robert Roosens.

Op kermismaandag brachten de kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van ‘de Oogappel’ een bezoek aan de tentoonstelling en dit reeds voor het vijfde jaar op rij. Zowel de leerlingen als de leerkrachten waren enthousiast over hun bezoek. 

Topartikels editie Ninove-Dender