Brouwershuis in Opwijk heropent onder massale belangstelling

Woensdag ging het Brouwershuis in de Marktstraat 59 in Opwijk opnieuw open. Het pand werd de afgelopen maanden met oog voor traditie en absoluut vakmanschap volledig gerenoveerd tot een prachtige café plus.

Tijdloze klasse en eenvoud vonden elkaar in een unieke setting en dat om de hoek van de brouwerij van Affligem. Het Brouwershuis straalt dan ook de nodige sfeer en gezelligheid uit die passen bij de parel uit de regio: het alom gekende abdijbier Affligem.

De deuren van het vernieuwde Brouwershuis gingen om 19 uur open en dat lokte heel wat nieuwsgierigen.

De horecazaak, gelegen in het centrum van Opwijk werd de afgelopen maanden tot in de kleinste details gerenoveerd. Gunter Mannaert en Steven De Ridder stonden te popelen om ‘hun’ brasserie officieel te openen en de eerste klanten te ontvangen.

In de toekomst willen zij hen verwennen met unieke tastings om de Affligem-bieren bij een breed publiek te introduceren. Centraal staat daarbij de rol van een professionele biersommelier en het gebruik van het gistglaasje om de ziel van het bier te laten ontdekken.

Brouwerij Alken-Maes bezorgde beide heren alvast een flinke start en heeft er alle vertrouwen in dat het Brouwershuis opnieuw in alle eer en glorie zal schitteren zoals vanouds.