Laatste Neroke uit FC De Kampioenen is overleden (+ video)

In Meise overleed op 18 oktober het hondje Lily, de Yorkshire die van 2004 tot 2011 de rol van Neroke vertolkte in de tv-reeks FC De Kampioenen op Ă©Ă©n.

Lily was een hondje van Alfons D‘Hollander (77) en Hilda TournĂ© (77) uit Nerom (Meise). Het koppel houdt al veertig jaar Yorkshire-hondjes.

Het diertje, dat al een tijdje leed aan problemen met de nieren, werd 15,5 jaar. In de film van FC De Kampioenen was Lily er door haar ziekte al niet meer bij.

Neroke was in FC De Kampioenen het immer doodbrave schoothondje van Carmen (Loes Van den Heuvel). In de gelijknamige stripserie kreeg het hondje doorheen de jaren een veel nadrukkelijker rol.

In de twintig jaar dar de tv-reeks heeft gelopen werden drie verschillende hondjes gebruikt voor de rol van Neroke. Voor Lily was er Moestiek (1992-2001) en Sloeber (2001-2004), zelf een jong van Moestiek.

Er werd zelfs een cd-rom gewijd aan Nero: ‘Op zoek naar Neroke’, een spel waarin alle hoofdacteurs hun eigen personage inspraken.

Het idee voor een hondje voor Carmen kwam van actrice Loes Van den Heuvel zelf. Ze dacht dat dit goed zou zijn voor Carmens moedergevoelens.