Bloemen- en tuinmarkt op het Dokter Hemerijckxplein

Dit jaar geen bloemen- en tuinmarkt op de Graanmarkt maar wel op het Dokter Hemerijckxplein. Met deze nieuwe locatie wil de stad Ninove de gelegenheid bieden een kleine wandeling te maken in het stadspark waar in de namiddag de Dag van het Park wordt georganiseerd, met tal van evenementen voor groot en klein.

Naast één- en meerjarige bloemen en tuinplanten, kruiden en groenten kan je op de markt op zoek gaan naar rotsplanten, rozen en orchideeën. Je vindt er ook tuinbenodigdheden en er zijn infostanden over composteren, (ecologisch) tuinieren, volkstuintjes, lokale natuurgebieden en Belgische pluimveerassen.

De stad Ninove biedt in samenwerking met sommige standhouders 1 gratis zakje potgrond aan bij een aankoop van 10 euro. Er worden dit jaar wel geen bloempotten en -bakken meer opgevuld aan de stand met de zakjes potgrond.

De bloemen- en tuinmarkt vindt plaats op zondag 18 mei 2014 van 8 tot 12.30 uur.

Topartikels editie Ninove-Dender