Demonstratie 3D-printer

Een week lang wordt in heel Vlaanderen en Brussel de digitale geletterdheid en mediawijsheid centraal gezet. Bedoeling is het brede publiek te sensibiliseren, het activeren van kansengroepen en het informeren van het beleid.

De ‘Digitale Week’ is er voor iedereen die wil bijleren. Specifieke aandacht gaat wel naar kansengroepen zoals jongeren, ouderen, mensen met een beperking, mensen in (kans)armoede, laaggeschoolden,… Daarnaast richten de organisatoren (LINC vzw) zich ook op het middenveld en op het beleid.

Tijdens de digitale week 2014 maakt een 3D-printer een tournee langs de bibliotheken van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove.

Timelab vzw demonstreert hun mobiele 3D-printer (de robobakfiets) aan de bezoekers van de bibliotheek. Vragen stellen mag en wie dat wilt, krijgt een leuk gadget mee naar huis, geprint met de 3D-printer. Deze tournee is een samenwerking van BibArt en Timelab vzw met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

De bibliotheek van Ninove is op maandag 28 april aan de beurt en dit van 14 tot 20 uur. Nog meer activiteiten rond de digitale week vind je op www.digitaleweek.be .

Topartikels editie Ninove-Dender