Openluchtcinema in eigen buurt ?

In september van vorig jaar organiseerde de stad, telkens op een bijzondere plek in het centrum van Ninove, een openluchtcinema. Op elke locatie zorgde een wijkcomité of een plaatselijke medeorganisator voor drank, hapjes en omkadering.

Een geslaagde formule met potentie, oordeelde men, en dus komt er in 2014 een aangepast vervolg. Nieuw is dat de films geconcentreerd zullen vertoond worden in de laatste vakantiedagen van augustus en dat de stad niet meer zelf op zoek gaat naar locaties. Hiervoor doet ze een beroep op de bewoners van de stad Ninove en alle deelgemeenten.

De stad is dus op zoek naar bijzondere speelplekken en naar verenigingen, dorps- of wijkcomités die willen meewerken. De stad staat in voor alle logistieke en technische kosten (projectie, tafels, stoelen,…) en betaalt de vertonings- en auteursrechten van de film. De plaatselijke medeorganisator zorgt voor een drankstand en ‘animatie’ en mobiliseert de mensen van het dorp of de wijk.

Wie een film naar zijn/haar wijk of straat wil halen, stelt zich ten laatste op 31 maart 2014 kandidaat bij de dienst cultuur via cultuur@ninove.be .

Topartikels editie Ninove-Dender