Michiel Haspeslagh nieuwe dirigent van Carmina Kamerkoor

Het Carmina Kamerkoor van Meise wordt sinds enkele weken geleid door de jonge dirigent Michiel Haspeslagh.

Hij volgt Gunter Carlier op die in mei vorig jaar zijn vertrek aankondigde, na de uitvoering van Exodus op basis van H√§ndels oratorium Isra√ęl in Egypt, begin december 2013.

De benoeming van Carlier tot directeur van het Stedelijk Conservatorium Brugge en zijn vaste samenwerking als trombonist bij Anima Aeterna (Brugge) en andere internationale ensembles, lieten hem niet toe het koor nog langer als vaste dirigent te begeleiden.

Michiel Haspeslagh (32) behaalde een bachelor fagot aan het Lemmensinstituut, maar vervolgde zijn opleiding al vlug in zang.

De invloed van Eric Van Nevel was daar niet vreemd aan, noch de liefde voor de oude muziek met zijn rijke polyfone traditie en vroegbarokke zangstukken. Via het Goeyvaerts Consort kwam ook moderne muziek aan bod.

Op dit ogenblik leidt Michiel Haspeslagh het Woordkoor in het Lemmensinstituut. Met een master zang op zak, en een master koordirectie in de eindfase lijkt de koers gekozen.

Voor een eerste lenteconcert met het Carmina Kamerkoor koos Haspeslagh uit een voor hem bekend repertorium: Selva Morale e Spirituale van Claudio Monteverdi.

Koorwerken zullen afgewisseld worden met sopraansolo en enkele instrumentale werken in het kerkje van Meise.

Noteer alvast de data: woensdag 30 april om 20.30 uur en donderdag 1 mei om 15 uur.

Kaarten en info: www.carmina.be.