Sociaal Huis, Inburgering en het Huis van het Nederlands in één gebouw

Sinds kort kunnen alle mensen die Nederlands willen leren en zich willen inburgeren terecht in het Sociaal Huis/OCMW Ninove, Burchtstraat 50. Zowel Inburgering als het Huis van het Nederlands hebben er hun intrek genomen.

Inburgering is een organisatie die nieuwkomers helpt hun weg te vinden in Vlaanderen. Daarom bieden zij een inburgeringstraject aan die elke nieuwkomer moet volgen. Het is voor de begeleiding van mensen in dit traject dat de dienst inburgering zorgt.

Het Huis van het Nederlands werkt heel nauw samen met inburgering vooral voor het begeleiden van mensen naar de Nederlandse les. Anderzijds kan iedereen die Nederlands wil leren terecht bij het Huis, ongeacht of hij/zij vast hangt aan een traject of niet.

De zitdagen :

  • Huis van het Nederlands: elke woensdag van 13.30 uur tot 16 uur (Behalve schoolvakanties)
  • Inburgering Oost-Vlaanderen: op dinsdag (voor- en namiddag op afspraak), elke woensdagvoormiddag in de vorm van een permanentie tussen 9  en 11.30 uur en op vrijdag (voor- en namiddag op afspraak) 
Topartikels editie Ninove-Dender