De Lettertuin en De Hazelaar hand in hand door Axenland

Naar jaarlijkse gewoonte begint men in SBS De Lettertuin en SBS De Hazelaar het nieuwe schooljaar met de voorstelling van het nieuwe schoolproject. Voor alle kinderen een spannend moment, zeker ook voor Karolien Frederickx, de nieuwe directeur van deze twee stedelijke basisscholen. De kinderen wandelen dit schooljaar ‘Hand in hand met de dieren door Axenland.’

Het schooljaar staat dan ook in het teken van de Axenroos. Samen met de 10 totemdieren uit Axenland leren de kinderen spelenderwijs hoe ze met elkaar omgaan en leren ze ook zichzelf beter kennen.

Dierenstad

Op de eerste schooldag werden heel wat activiteiten georganiseerd om het schoolproject goed in te zetten. In tien activiteitenstanden leerden de kinderen alle dieren van de Axenroos kennen.

Elke klas kwam er een opdracht uitvoeren. Daarna werden ze voor het eerst meegenomen in de verhalen van Axenland en werd het projectlied ‘Dierenstad’ met z’n allen gezongen. Maandelijks wordt er in elke klas Ă©Ă©n dier in de kijker gezet en worden bijhorende activiteiten gepland.

Topartikels editie Ninove-Dender