De Klimop opent Villa Zonnebloem

In de Schepdaalse gemeenteschool De Klimop werd ‘Villa Zonnebloem’ in gebruik genomen. ‘Het is een speelhuisje waar al het speelmateriaal waar de kinderen tijdens de middagspeeltijd mee spelen, wordt opgeborgen’, legt directeur Eric Walckiers uit.

‘Onze speelgoedkast werd wat te klein en dus besloten we te investeren in het huisje. Ook omdat het bij de leerlingen verantwoordelijkheid meebrengt, en ook iets is waarmee ze leren zorg dragen voor materiaal van anderen. Het zijn de leerlingen van het vijfde die de spullen uitlenen en ze ook tegen het einde van de speeltijd terug moeten hebben.’

Geld van fuif

Opmerkelijk is dat het huisje voor een groot deel betaald is door de ‘Keutte Nacht’. Dit is een fuif om Pieter De Koster te herdenken, die eind 2007 op 27-jarige leeftijd om het leven kwam bij een ongeval op de E40. Keutte was de bijnaam van Pieter. Hij was geen onbekende in de gemeente, ook omdat hij voorzitter was van Jospop.

‘De fuif zoekt elk jaar een ‘goed doel’ om de opbrengst aan te schenken en nu, ook omdat zijn dochtertje bij ons in het tweede leerjaar zit, betaalden ze mee aan onze ‘Villa Zonnebloem’. De firma Taelemens kwam het huisje zelfs gratis verven waardoor wij als school, met het geld van de ouderraad maar een deel moesten bijleggen.’